Kad roditelji više nisu kul

Izvor: B92, 26.Okt.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad roditelji više nisu "kul"

Nevešto rukovanje smartfonom i nezainteresovanost za Fejsbuk, samo su neke od stvari zbog kojih roditelji imaju osećaj da "ih je vreme pregazilo" i da ih se njihovih tinejdžeri stide.

Rezultati nedavnog britanskog istraživanja pokazuju da četiri od deset roditelja misli da su izgubili dodir sa mlađom generacijom jer ne prate nove trendove u muzici i tehnologiji.

Svaki četvrti čak veruje da ga njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deca smatraju "prevaziđenim".

Ono što roditelje čini staromodnim u očima dece je i njihov način odevanja, posedovanje "razumnog" automobila, a ne retko i pušenje. I dok neki roditelji čitaju o stvarima kao što su rep muzika, rijaliti zvezde i društvene mreže, u pokušaju da zadrže korak sa svojom decom i njihovim prijateljima, većina prihvatila neizbežnu činjenicu da će ih deca ionako, a naročito u tinejdžerskom uzrastu, smatrati staromodnim.

Ostaje im nada da će im sinovi i ćerke uskoro sazreti i prerasti taj stadijum, te ponovo naći zajednički jezik. Uostalom, 85 odsto njih priznalo je da su i sami kao tinejdžeri gledali u roditelje kao u "dosadne matorce".

Da li vi sebe doživljavate tako?

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kad roditelji više nisu "kul"

Izvor: B92, 26.Okt.2013

Nevešto rukovanje smartfonom i nezainteresovanost za Fejsbuk, samo su neke od stvari zbog kojih roditelji imaju osećaj da "ih je vreme pregazilo" i da ih se njihovih tinejdžeri stide...Rezultati nedavnog britanskog istraživanja pokazuju da četiri od deset roditelja misli da su izgubili dodir sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.