KATANAC NA NOĆNI ŽIVOT

Izvor: Kurir, 21.Dec.2010, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KATANAC NA NOĆNI ŽIVOT

Građani koji žive u zgradama u kojima se nalaze noćni klubovi traže od gradonačelnika da se radno vreme pomenutih objekata ograniči do 23 časa

Beograđani pokrenuli akciju protiv noćne buke iz kafića!

Iako je Beograd grad koji je poznat po noćnom provodu, ima onih kojima noćni život zbog buke smeta.

Grupa „Beograđani protiv noćne buke", s profilom na Fejsbuku, započela je akciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << slanja elektronskih pisama Draganu Đilasu, gradonačelniku Beograda.

Pomenuta grupa pokrenula je akciju revoltirana izjavom Željka Ožegovića, člana Gradskog veća, da se rad noćnih klubova, barova i diskoteka u stambenim zgradama dozvoli i posle 23 časa, odnosno do tri sata ujutru.

„Hiljade građana Beograda to doživljavaju kao potpuni poraz svojih višegodišnjih pokušaja da ostvare elementarno, Ustavom zagarantovano pravo na normalan život prema članu 74, koji podrazumeva i miran san i noćni odmor", navodi se u pismu Đilasu.

U pismu se ističe da će, ukoliko se usvoji navedena odluka o regulisanju rada ugostiteljskih objekata, tražiti ocenu njene zakonitosti i ustavnosti pred nadležnim sudom, a ako treba, i pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Bune se iz centra

Potpisnici pisma su stanari zgrada u ulicama Strahinjića bana, Gospodar Jevremova, Cara Uroša, Gospodar Jovanova, Tadeuša Košćuška, Kapetan Mišina, Karađorđeva, Višnjićeva, Kneginje Ljubice, Simina, Dobračina, Dositejeva, Obilićev venac, Zmaja od Noćaja, Studentski trg, Cara Lazara, Gračanička, Kosančićev venac, Njegoševa, Krunska, Rankeova, Nevesinjska, Kičevska.

Van nadležnosti grada

Izdavanje dozvole za rad kafića i noćnih klubova nije u nadležnosti gradskih vlasti, nego na Agenciji za privredne registre:

- Agencija za privredne registre je zadužena da izdaje dozvole! Svaka delatnost ima svoju šifru, koju morate upisati kada podnosite zahtev za registraciju firme. Tako je i sa ugostiteljskim objektima i noćnim klubovima - navodi naš izvor blizak vrhu gradske vlasti:

- E, sad, kad izvesni Pera Perić podnosi zahtev za otvaranje kafića koji bi trebalo da bude u nekoj zgradi, onda ljudi u APR mogu da ga odbiju. Ako ga oni ne odbiju, mi tu ne možemo ništa. Jedino inspekcijskim službama i policijom može se reagovati, ali u smislu nadzora, a ne zabrane.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.