Jović: Ponizili hrvatsku reprezentaciju da ne bi gledali Srbe

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović: Ponizili hrvatsku reprezentaciju da ne bi gledali Srbe

Nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Hrvatske Ive Josipovića Dejan Jović žestoko je reagovao na svom profilu na Fejsbuku nakon što se HRT isključio iz prenosa finala Svetskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Hrvatske odmah po završetku utakmice, pa gledaoci nisu imali priliku da vide i čuju dodelu medalja i intoniranje himne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"Još jedna sramota. Spremni su poniziti hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila srebro samo da ne bismo gledali Srbe pobednike", napisao je Jović, kojeg je Josipović pod pritiskom javnosti smenio u oktobru 2014. nakon njegovih tvrdnji da je referendum o otcepljenju Hrvatske od Jugoslavije bio "nedemokratski i neliberalan".

"HRT, naravno, pretpostavlja da niko od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju, a još manje da ima onih kojima su draga oba tima", istakao je Jović, sadašnji predstavnik Veća srpske nacionalne manjine i profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, a preneo "Večernji list".

Hrvatska radio-televizija sinoć nije prenosila dodelu medalja sa Svetskog prvenstva u vaterpolu, pa gledaoci u Hrvatskoj nisu uspeli da vide ni dodelu srebrne medalje sopstvenoj reprezentaciji. "Večernji list" navodi da su vaterpolisti Srbije uverljivo pobedili Hrvatsku (11:4) i zasluženo osvojili treće zlato na svetskim prvenstvima, ali im je slavlje donekle pokvario HRT, koji nije prenosio dodelu medalja.

To je, kako piše "Večernji", razljutilo srpske medije i predstavnike Srba u Hrvatskoj pa su poslali protestne note HRT-u, koji "u poslednje vreme ima tu lošu praksu da se isključuje iz prenosa sportskih događanja čim završe".

"Nekad su mogle da se vide proslave i čuju izjave, ali danas je sve zajedno poprilično neprofesionalno i ispod razine državne televizije, koje ni toliko spominjana štednja ne može opravdati, jer ipak moraju da imaju odgovornosti prema pretplatnicima", ocenjuje hrvatski list.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

HRT ipak objavio dodelu medalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2015, 13:36

Sa danom zakašnjenja, pod pritiskom javnosti, Hrvatska televizija je sinoć emitovala par sekundi dug video prilog o dodeljivanju medalja i nekoliko takata srpske himne, nakon što je srpska vaterpolo reprezentacija trijumfovala nad hrvatskom...Prethodnog dana, HRT je, naime, prekinuo program neposredno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.