Jovan heroj Austrije

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2019, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovan heroj Austrije

Mladi Jovan Kreculj (18) oduševio je političarku Berivan Aslan, ali i austrijsku javnost svojim poštenjem. Ovaj mladić, koji radi u jednoj od filijala Ankerbrota, pronašao je novčanik koji je političarka zaboravila i kontaktirao je preko Fejsbuka kako bi joj ga vratio.

"Ima mnogo dobrih ljudi u ovoj zemlji. Lepo je živeti u jednom glavnom gradu u Evropi gde te informišu kada izgubiš novčanik", napisala je Aslanova na Tviteru, oduševljena poštenjem našeg zemljaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ona je po novčanik došla lično i zahvalila se Jovanu, donevši mu "nešto slatko".

Pravnica i bivša poslanica u austrijskom parlamentu u novčaniku je imala gotovinu, bankovne i druge kartice, lična dokumenta, tako da bi je ovaj gubitak skupo koštao.

Jovan, koji je učenik u Ankerbrotu, kaže da je, čim je našao novčanik, preko interneta sproveo istragu i pronašao Aslanovu na društvenim mrežama.

- Uzeo sam novčanik i pogledao da li u njemu mogu da nađem lične podatke o vlasniku. Našao sam ime na vozačkoj dozvoli i odmah se dao u potragu preko društvenih mreža - kaže za "Vesti" mladić rođen u Beču, čiji su roditelji rodom iz Srbije, iz Jasenova i Petrovca na Mlavi.

Jovan ističe da je vraćanje novčanika nešto što se za njega podrazumeva i da je tako vaspitan u porodici.

Pohvale šefova

Jovan je dobio pohvale od šefova sa svih nivoa firme "Ankerbrot" u kojoj već dve i po godine uči i radi, ali i od prijatelja i porodice.

- Srećni smo što imamo takve saradnike - poručuju iz "Ankerbrota".
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.