Još jedan dobar razlog da ne blejite na Fejsu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan dobar razlog da ne blejite na Fejsu

Novi naučni rad posmatrao je 150 studentkinja starosti između 17 i 25 godina, a ono što suistraživači otkrili samo je još jedan jako dobar razlog da smanjite vreme provedeno na Fejsbuku.

Istraživači su otkrili da žene provode 40 odsto vremena na internetu na Fejsbuku gde porede svoj izgled sa izgledom prijatelja.

One na ovoj društvenoj mreži mogu da porede svoje slike sa slikama prijatelja kao i da porede trenutni izgled sa onim na slikama iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prošlosti.

- Naše istraživanje je pokazalo da vreme provedeno na Fejsbuku dovodi do samo-objekitivizacije žena i negativne svesti o sopstvenom izgledu. Ovo je posebno očigledno kada žene porede svoj izgled sa izgledom drugih na Fejsbuku. Sve ovo dovodi do toga da je veliki broj njih nezadovoljan svojim izgledom - tvrde istraživači.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.