JEDAN MANJE: Fejsbuk vakuluta Libra izgubila još jednog partnera

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2020, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDAN MANJE: Fejsbuk vakuluta Libra izgubila još jednog partnera

Partneri odustaju...

Fejsbuk se susreće sa novim neuspehom kada je u pitanju razvoj njihove kriptovalute Libra. Naime, posle izlaska iz ove asocijacije dva važna partnera, PayPal-a i Mastercard-a, i kompanija Vodafone mišljenja je da kriptovaluta Libra nema izgleda za uspeh, i napustila je projekat.

Podsećanja radi, kompanija Facebook je u junu 2019. godine objavila da ulazi u svet kriptovaluta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to u saradnji sa partnerima. Kako sada stvari stoje, izgleda da partneri ne veruju da će ova kriptovaluta imati uspeha, i jedan za drugim odustaju.

Problem sa regulatornim telima

Kao glavni problem nameće se onaj koji ima veze sa regulatornim telima u većem delu država. Za njih, kriptovalute poput Libre predstavljaju potencijalni rizik kako za regionalne, tako i za celokupan globalni finansijski sistem. Konkretno u slučaju Vodafone-a, oni odustaju od projekta Libra, ali kako je njihov portparol rekao: “Ostaju potpuno posvećeni davanju doprinosa za ravoj platforme (za mobilna plaćanja) M-Pesa”.

Još jedan od razloga za napuštanje ovog projekta partneri vide u tome da pojedine države, poput Francuske, neće odobriti korišćenje Libre, te da će u skladu sa tim blokirati transakcije putem ove mreže.

Odgovorila je i sama Asocijacija Libra

Što se same asocijacije Libra tiče, njihov direktor za politiku i komunikacije Dante Disparte izjavio je da: “Iako će se sastav članova Libra asocijacije s vremenom menjati, dizajn upravljanja Libre omogućava elastičnost funkcionisanja samog sistema.” Iz ovoga se kao zaključak nameće da se oni koji su ostali u asocijaciji ne obaziru previše na sve dosadašnje negativne prepreke, i da će se sa razvojem Libre nastaviti i u budućnosti. Podsećamo, do sada su projekat Facebook kriptovalute Libra napustili još i eBay, Visa, Uber i Lift.
Pogledaj vesti o: Paypal Srbija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.