Ispala: ZZ Top demantovali koncert u Nišu!

Izvor: RadioCity.rs, 31.Maj.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispala: ZZ Top demantovali koncert u Nišu!

Menadžment benda se oglasio preko oficijelnog Fejsbuk profila ZZ Top, sa sledećom informacijom:
“Skrenuta nam je pažnja da se pojavila reklama koja najavljuje učešće benda na humanitarnom događaju u Srbiji, 7. juna. Gripi ZZ Top i njegovim menadžerima nije se niko nije obratio povodom ovoga, pa je nemoguće da se oni pojave u Nišu, zbog unapred poznatog rasporeda turneje. Bendu je žao što su njegovu fanovi možda bili obmanuti ovom najavom, objavio je portal Balkanrock. 
U nastavku sledi i saopštenje organizatora “Plato Star”, takođe preneseno u celosti:
“Organizatori, pokrovitelji kao i sponzori manifestacije H-D Moto Rock Party se ovim putem oglašavaju, a vezano za odustajenjem od angažmana rock grupe ZZ TOP. Problem je nastao pre par dana kada smo se zvanično priključili humanitarnom karakteru gore navedene manifestacije s tim što smo naveli da ćemo Izviđačima iz Niša u saradnji sa Crvenim Krstom iz Niša omogućiti da na samom ulazu u koncertni prostor kao i unutra postave kutije za dobrovoljni prilog.
Menadžment ZZ Topa smatra da je to kršenje ugovora u pogledu slobodnog ulaza koji je ugovorom preciziran. Da nema naplate ulaznica oni smatraju da je postavljanje kutija za dobrovoljne priloge ustvari zamena za ulaznice. I oni to smatraju kršenjem ugovorenih obaveza i traže promenu ugovora u pogledu novčanog iznosa za njihov nastup.
Mi organizatori zajedno sa pokroviteljima i sponzorima ne pristajemo da u ovoj situaciji neko na ovaj način nameće nama šta mi možemo a šta ne, zato smo odustali, a ne oni od dalje saradnje. Još nešto jako važno, a to zašto se nisu oglasili ranije, već mesec dana stoji najava, nego sada kada smo najavili da će Izviđači zajedno sa Crvenim Krstom postaviti kutije za dobrovoljne priloge.

Za sve ovo postoje ugovori kao i mail kojima smo se dopisivali i u kojima stoji sve ovo šta oni od nas traže i čime nas uslovljavaju. Mi ćemo to u konsultacijama sa našim advokatima u najskorije vreme u potpunosti objaviti. Da se vidi kako smo bili zadnjih dana uslovljavani od strane menadžmenta ZZ Top-a čak u jednom trenutku su nam napomenuli da oni imaju informaciju da postoji veliko interesovanje za ovo dešavanje i da ne bi bilo loše da se puste karte u prodaju. Samo toliko da se zna.
Mi organizatori i pokrovitelji H-D Moto Rock Party-a ne odustajemo i on će se održati 7. juna 2014 godine. Ko želi neka dođe, sa njima ili bez njih, biće odlično.”
Podsetimo, pored ZZ Top najavljeni su još bendovi Black Jack i Offload.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.