Izvor: S media, 08.Jan.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Proglasili Fejsbuk 'grehom za muslimane'

Posećivanje bilo koje internet stranice "koja širi nemoral i može oslabiti veru je zabranjena aktivnost, pa je stoga greh biti njen član", upozorio je iranski ajatolah Lotfolah Safi-Golpajgani i napomenuo da je dozvoljeno posećivati samo stranice koje "šire verska uverenja i ne sadrže nikakav nemoral".

Pogledajte kako izgleda sedište Fejsbuka (VIDEO)

Osvojite Facebook vizitkarte

Evropa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se plaši Irana?!

U Iranu je uobičajeno da ajatolasi iznose svoje ocene pojava u društvu a te ocene vrede i kao neki oblik uredbe. Ne treba, međutim, očekivati da će ocena ajatolaha Safi-Golpajganija i vladina ograničenja obeshrabiti 17 miliona Iranaca koji koriste internet, navode zapadni mediji. Ta društvena mreža posebno je popularna među mladima, a od 70 miliona Iranaca, 60 odsto je mlađe od 30 godina ,pa se procenjuje da je broj Fejsbuk profila Iranaca ogroman.

Iranske vlasti suveć blokirale pristup za pet miliona internet stranica. Vlasti blokade obrazlaže "borbom protiv zapadne kulture" a nedavno je ustanovila i "internet policiju" za nadzor weba.

(poslovni.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.