Instagram odlaže dječiju verziju aplikacije nakon kritika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2021, 18:39

Instagram odlaže dječiju verziju aplikacije nakon kritika

Facebook je u ponedjeljak objavio da pauzira razvoj dječje verzije Instagram aplikacije za razmjenu fotografija, nakon široko rasprostranjenih kritika i zabrinutosti da bi platforma mogla naštetiti mentalnom zdravlju mladih. Odluka o odgađanju aplikacije za djecu mlađu od 13 godina dolazi dok se Facebook suočava s posljedicama serije Wall Street Journal koja je otkrila da je kompanija, sudeći prema njihovom vlastitom istraživanju, znala za štetu koju Instagram može nanijeti dobrobiti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Instagram pauzira rad na aplikaciji Instagram Kids

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2021

SAN FRANCISKO - Instagram će pauzirati rad na verziji ove društvene mreže za djecu mlađu od 13 godina, koja će se zvati Instagram Kids, saopštila je danas kompanija koja je u vlasništvu Facebooka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.