Veliki požar buknuo u Omišu, pomogla kiša, stigla i vojska

Izvor: B92, 08.Sep.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar buknuo u Omišu, pomogla kiša, stigla i vojska

Omiš -- Veliki požar buknuo je na Krilu Jesenice, kod Omiša u Hrvatskoj. U pomoć stigli i pripadnici Vojske. Angažovana i četiri kanadera i jedan helikopter.

Kiša koja je jutros počela da pada vatru je stavila pod kontrolu vatrogasaca, izjavio je zapovednika splitske Javne vatrogasne uprave Ivan Kovačević, prenosi Hina. Kako se navodi, na terenu su 143 vatrogasca sa 44 vozila iz splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja.

Krilo Jesenice je mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz samu magistralu, a snimci pokazuju da je požar buknuo u blizini mora i prvih kuća. Krilo je inače brodarsko središte i tu se tokom cele godine nalazi veliki broj turističkih brodova, mahom drvenih, prenosi Index.hr.

Vatra se sinoć širila usled jakog vetra koji je južnog pravca, i to ka području Bajnica, gde je veliki broj kuća i šume koje su gusto zbijene.

Portal Dalmacija ranije je objavio da u Krilu nema struje, a vatrogasci u starom selu Jesenice, smeštenom ispod brda, brane kuće.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI POŽAR U HRVATSKOJ Gori blizu kuća, 200 vatrgoasaca na terenu

Izvor: Blic, 08.Sep.2017

Veliki požar buknuo je sinoć na Krilu Jesenice, kod Omiša u Hrvatskoj, objavljeno je na Fejsbuk stranici Vatrogasci - Oni su naši heroji...Na terenu je 200 vatrogasca. Krilo Jesenice prilično je mesto uz samu magistralu, a snimci pokazuju da je požar buknuo u blizini mora i prvih kuća...Krilo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.