Izvor: Danas, 20.Apr.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilustracija bez izvora

Kao urednik rubrike Društvo smatram da sam dužan da dam par objašnjenja povodom reagovanja gospodina Borisa Malagurskog. Naime, ilustracija za tekst koleginice Marjane M. Stevanović "Patetični i banalni stranački slogani", objavljenog u Danasu 18. aprila na stranama 4-5, za koji gospodin Malagurski tvrdi da je njegova kreacija (moguće), preuzeta je sa Fejsbuka, ali ne sa njegovog naloga.

Naprosto, neko od Fb prijatelja je tu fotografiju Simpsonovih koji su stavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u kontekst domaćih izbora podelio na svom nalogu. Pre objavljivanja fotografije pokušali smo da utvrdimo ko je autor ilustracije, ali pošto na verziji fotografije koju smo dobili nigde nije naveden autor odlučio sam da je objavim kao ilustraciju za pomenuti tekst.

Takođe, novinarka Marjana M. Stevanović sa odlukom da se na ovaj način ilustruje njen tekst nema ama baš ništa, nego je sva odgovornost na uredniku rubrike, odnosno meni.

Aleksandar Roknić

urednik rubrike Društvo u listu Danas
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.