ISTORIJSKI PAD FEJSBUKA: Zakerberg priznao da se korisnici okreću drugim mrežama

Izvor: NovaEnergija.net, 04.Feb.2022, 11:56

ISTORIJSKI PAD FEJSBUKA: Zakerberg priznao da se korisnici okreću drugim mrežama

Najpopularnija društvena mreža Fejsbuk zabeležila je pad broja dnevno aktivnih korisnika prvi put u svojoj 18 godina dugoj istoriji.
Fejsbukova matična kompanija Meta Networks saopštila je da je broj dnevno aktivnih korisnika pao na 1,929 milijardi u kvartalu, zaključno s krajem decembra, u poređenju sa 1,930 milijardi u odnosu na prethodni kvartal.
Deonice kompanije Meta pale su za više od 20 posto, što je rezultiralo gubitkom vrednosti na tržištu, koja je iznosila >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << 200 milijardi dolara.
Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg rekao je da je ovo rezultat toga što se publika, posebno mlađi korisnici, okrenula rivalima, poput poput TikToka i YouTube-a.
Meta, koja poseduje drugu najveću svetsku platformu za digitalno oglašavanje nakon Gugla, takođe je saopštila da je pogođena promenama privatnosti na Apple operativnom sistemu.
Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Društvene mreže – između borbe za korisnike i što veći profit

Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 07:03

Vrednost kompanije Meta, kako se od nedavno zove Fejsbuk, samo u jednom danu - pala je za četvrtinu, odnosno za oko 200 milijardi dolara, što je najveći dnevni gubitak jedne kompanije u istoriji Volstrita. Pad vrednosti Fejsbukovih akcija povukao je na dole i deonice drugih društvenih mreža,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.