INDIJANSKA PLEMENA BLOKIRALA KANADU: Poglavice ne daju da se gasovod izgradi na njihovoj zemlji! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INDIJANSKA PLEMENA BLOKIRALA KANADU: Poglavice ne daju da se gasovod izgradi na njihovoj zemlji! (VIDEO)

Grupa, koja sebe na Fejsbuku zove "Vet'suvet'en" snaga: Solidarnost Hamiltona", saopštila je da je policija njenim pripadnicima uručila nalog da uklone barikadu, koji su oni spalili.

Demonstranti u Kanadi blokirali su danas železničku prugu, ulaz u luku u Vankuveru i najmanje jedan auto-put u Kvebeku, protestujući zbog hapšenja 10 pripadnika domorodačke zajednice, koji su tri nedelje držali barikadu na pruzi na jugu Ontarija.

Policija je u ponedeljak uhapsila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neke od demonstranata iz plemena Mohavk na teritoriji Tjendinaga Mohavk, koji su blokirali prugu u znak podrške pripadnicima plemena Vet`suvet`en iz Britanske Kolumbije, koji žele da zaustave postavljanje gasovoda na svom zemljištu.

WATCH: Police move in on rail blockade near Belleville, Ont. https://t.co/hbqpqiEX7h pic.twitter.com/HxP16CmXHT

— Michel Boyer (@BoyerMichel) February 24, 2020

Pruga je bila blokirana na raskrsnici tri prometne linije Kanadske nacionalne železnice i za putnički i za teretni saobraćaj.

Današnji protesti deo su sve napetijih razmirica između vlasti i poglavica plemena "Vet'suvet'en", koji se već deceniju bore protiv izgradnje gasovoda.

The arrests of Mohawk supporters of the Wet’suwet’en hereditary chiefs was live streamed on Facebook by Real People’s Media Monday morning. The camp set up by members of the Tyendinaga Mohawk Territory by the side of the CN rail lines has been in place since Feb. 6. #wetsuweten pic.twitter.com/ePV4mtpg4r

— APTN National News (@APTNNews) February 24, 2020

Njima su se pridružili i pripadnici drugih domorodačkih zajednica i klimatski aktivisti širom Kanade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.