I on voli devedesete! Aljoša Milenković: Manite me se, kultur-nacisti!

Izvor: Svet, 08.Okt.2011, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I on voli devedesete! Aljoša Milenković: Manite me se, kultur-nacisti!

naslov: 
I on voli devedesete! Aljoša Milenković: Manite me se, kultur-nacisti!



excerpt: 
Voditelj Aljoša Milenković na svom Fejsbuk profilu prokomentarisao je koncert koji se večeras održava u Beogradskoj areni...


autor: 
svet.rs


tekst clanka: 
Voditelj Aljoša Milenković na svom Fejsbuk profilu prokomentarisao je koncert koji se večeras održava u Beogradskoj areni, isprovociran brojnim "pljuvačima", te rešio da pruži podršku muzičarima koji će večeras, mnogi posle čitave decenije (neki i duže) apstinencije stati pred publiku.
"Pozitivno inspirisan postom Dimitrija Vojnova o muzici 90-ih, kao i večerašnjim istoimenim koncertom, reših da se i ja oglasim. Reših da obnarodujem da se ne stidim što sam tih godina slušao i obožavao i SNAP i Soultanse i neke pesme Ivana Gavrilovića, Ivana Sexpress-a i TAP 011 i Aqua-e. U isto sam vreme sekao vene i uz Metallicu, Duran Duran Unplugged i Stinga. Odbijao sam i tada, a i danas da pokleknem pred kultur-fašistima kojima je cool, in i urbano, samo pi*anje uz mainstream, bez obzira da li valja ili ne. Tih 90-ih je u Srbiji bilo užasno! Slušanjem Cece, Karleuše, Ritma nereda, Velikog prezira i sl. samo si mogao jos više da potoneš u sivilo tog vremena. Ono malo veselih nota koje su nam tada dolazile u uši su nama, tada mladima, omogućavale da životnu radost (koju imaš u tim godinama) makar malo kroz njih iživimo. I te užasne 90-te su makar dale tadašnjim klincima alternativu, koje danas na muzičkoj sceni nema. Ili je GRAND ili je Kanda Kodža i Nebojša. Sredine nema. Gospodo (i dame) "urbani" kultur-nacisti, pustite me da imam svoj izbor, jer ja vaše ne diram", napisao je Aljoša.



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.