I Sulejman Veličanstveni protestuje protiv turskog premijera Erdogana

Izvor: Blic, 04.Jun.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Sulejman Veličanstveni protestuje protiv turskog premijera Erdogana

Turski glumac Halit Ergenč, poznat po ulozi Sulejmana Veličanstvenog, zajedno sa suprugom Berguzar Korel priključio se hiljadama protestanata u Istanbulu koji su se pobunili protiv ambicioznih planova vlade Redžepa Tajipa Erdogana da poseče 600 stabala na Trgu Taksim i tu izgradi tržni centar.

Glumac je sa ostalim okupljenim mitingašima napravio živi štit kako bi se odbranili od nasilne policije koja ih je napadala suzavcima i vodenim šmrkom.

Na svojoj Fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranici Halit svakodnevno objavljuje vesti vezane za proteste i nikako mu nije jasno kako Erdogan može da uništi stogodišnji park.

Protesti u Istanbulu počeli su kao protesti pokreta Pravo na grad koji su 27. maja došli da spreče bagere koji su u parku Gezi počeli da čupaju stogodišnja stabla uoči gradnje tržnog centra.

Oni nisu odustali ni pošto su bagerima u pomoć pritekle policijske snage, već su se protesti pojačali. Na Taksimu su nikli šatori, a kada je policija 31. maja zatvorila sve prilaze trgu, protesti su eskalirali.

Desetine hiljada građana iz svih delova grada peške je krenulo mostom preko Bosfora koji spaja evropski i azijski deo grada, inače zatvorenog za pešake.

VIDEO> Halit Ergenč na turskim vestima:

Najčitanije SADA:


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sultan protiv bašbakana

Izvor: Danas, 04.Jun.2013

Da li je u Turskoj „dogorelo do nokata“ kada je čak i najpopularniji glumački par Halit Ergenč („Sultan Sulejman“) i njegova supruga Berguzar Korel („Šeherezada“) izašao da demonstrira protiv bašbakana (premijera) Redžepa Taipa Erdogana? „Sultanija Hurem“ je, zbog bolesti, opravdano...

Nastavak na Danas...

"Sulejman Veličanstveni" uputio pismo: Pogledajte oko sebe, zaustavite nasilje (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2013, 11:30

Turski glumac Halit Ergenč (poznat po ulozi Sulejmana Veličanstvenog) koji učestvuje u protestima, napisao je pismo u kojem je opisao kako izgleda turska svakodnevica i apelovao na vlasti da zaustave nasilje..."Policija je koristila silu a aktivisti su odgovorili pasivnošću. Dobili su podršku svakog...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.