I Facebook pokreno video dopisivanje

Izvor: Baguje.com, 07.Jul.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Facebook pokreno video dopisivanje

Izgleda da je pokretanje nove društvene mreže Google+ imalo uticaja na ostale. Kao što znamo, Google+ je prvi ponudio grupno video dopisivanje sa prijateljima. Facebook je odmah istog dana objavio da će i oni nešto bitno da objave uskoro. Nakon nagađanja, sinoć je konačno predstavljen i Facebook video chat.

Kako radi, nije moje da komentarišem, ali ne mogu da ne dodam da sve ovo izgleda kao da je i Microsoft umešao prste (Microsoft je kupio Skype pre oko mesec dana) jer prilikom testiranja Facebook video chata, Chrome mi je pojeo memoriju i počeo da laguje, tako da pretpostavljam da čim postoji neka greška tu negde mora da bude Microsoft. Sve u svemu, evo kratko uputstvo kako da omogućite video pozivanje i dopisivanje.
Dakle, sve što treba da uradite na početku je da posetite stranicu http://facebook.com/videocalling, kliknete na dugme Get Started.

Zatim će vam se pojaviti prozor sličan ovome ispod, gde treba da odeberete sa trenutnog spiska online prijatelja jednu osobu sa kojom želite da obavite prvi video poziv.

Kliknete na nju i pojaviće vam se sledeći prozor. Tu treba da kliknete na dugme kamerice.Nakon što ste kliknuli, Facebook će od vas zahtevati da preuzmete mali dodatak za vaš veb brauzer (omogućava video pozivanjem uz pomoć skype tehnologija) koji treba da preuzmete i odmah i instalirate.
To bi ukratko bilo to. Nakon instalacije ovog malog dodatka, vaš veb brazuzer će sam osvežiti Facebook i vi treba samo da ponovite postupak sa biranjem korisnika za prvo video chat iskustvo na Facebooku.
Slični postovi:Kako da automatski unesete Facebook smajlije u dopisivanje ? Facebook lansira Video Chat Facebook integriše Skype, uskoro video razgovori

Post "I Facebook pokreno video dopisivanje" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 7. 07. 2011.
Kategorije: Društvene mreže, Facebook, Skype, Vesti, Video | Tagovi: video chat, video poziv



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.