Hrustanovićka izašla iz DS zbog Đilasa!

Izvor: Kurir, 12.Dec.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrustanovićka izašla iz DS zbog Đilasa!

Radmila Hrustanović pre dve nedelje izašla iz stranke jer nije mogla da trpi autokratsko ponašanje lidera demokrata

BEOGRAD - Puko joj film!

Nekadašnja gradonačelnica Beograda i članica Demokratske stranke Radmila Hrustanović, razočarana u rukovodstvo DS nakon odlaska Borisa Tadića, napustila je partiju pre dve nedelje! Kako kaže, ne vidi više nijedan razlog zbog kog bi ostala jer ne postoji više ništa od onoga zbog čega je proteklih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pripadala DS.

Hrustanović je, kako saznajemo, izašla iz DS delimično iz privatnih, a delom iz političkih razloga jer se ne slaže sa "autokratskim ponašanjem lidera te stranke Dragana Đilasa". Koliko je razočarana u stranku, govori jedna njena izjava prijateljima kada se, prema našim saznanjima, požalila da je "nikad nisu gledali kao članicu DS nego kao članicu Građanskog saveza Srbije", kojem je prethodno pripadala.

Takođe, požalila se da je Dragan Đilas pet godina katastrofalno vodio grad i da sve što je radio sada izlazi na videlo kada je izgubio kontrolu nad medijima.Ipak, u izjavi za Kurir Radmila Hrustanović nije želela da potvrdi da njeno napuštanje DS ima veze isključivo sa Draganom Đilasom.

- Izašla sam iz Demokratske stranke pre dve nedelje. To je lično politički stav - rekla je kratko Radmila Hrustanović. Na pitanje Kurira da pojasni zašto se odlučila na taj korak, nekadašnja gradonačelnica Beograda je odgovorila:- Mislim da to više nije stranka kao što je nekada bila - kazala je ona.

Hrustanovićeva kaže da nema nameru da se više politički angažuje u bilo kojoj političkoj stranci. Profesionalno, ističe ona, priprema se da se vrati poslu pravnika advokata.

Radmila Hrustanović rođena je u Beogradu 1952. Pravni fakultet završila je u Sarajevu. Radila je 14 godina u Saveznom izvršnom veću, a osam godina u advokaturi. Od juna 2001. do novembra 2004. bila je predsednik Skupštine grada, odnosno gradonačelnica Beograda. Bila je članica Reformske stranke Jugoslavije i Građanskog saveza Srbije od osnivanja. Jedan je od osnivača Ženske političke mreže u Srbiji 2000. Oktobra 2004. iščlanila se iz GSS da bi postala članica Demokratske stranke.

Posle lokalnih izbora te jeseni, u naredne četiri godine odgovorno je obavljala posao zamenika gradonačelnika u vreme gradonačelnika Nenada Bogdanovića. I u njenom trećem mandatu zaredom u rukovodstvu grada, Dragan Đilas je 2010. postavio na mesto svog pomoćnika, ali ubrzo je razrešio sa te funkcije. Nikada nije zvanično objašnjeno zašto je Đilas smenio Hrustanovićku, ali, kako su mediji pisali, tome je prethodila ozbiljna svađa u kojoj su pale teške reči.

Diplomatija

Svekrva povučena, snaha ambasadorka

Nakon smene sa mesta pomoćnika gradonačelnika Beograda 2010, Radmila Hrustanović je imenovana na mesto ambasadora Srbije u Slovačkoj. Nedavno je povučena sa te funkcije i vraćena u Beograd. Interesantno je da je Ana Hrustanović, snaha Radmile Hrustanović i takođe kadar DS, ostala na funkciji ambasadorke Srbije u Rimu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

ODRIČE SE ŠEFA: Gangula pere ruke od Đilasa

Izvor: Kurir, 13.Dec.2013, 07:16

Generalni sekretar DS i predsednik opštine Novi Beograd odgovornost za park „Terazije iz 1930“ prebacio na Grad, koji je doskora vodio njegov partijski lider Dragan Đilas..BEOGRAD - Čuda su moguća...Aleksandar Šapić, generalni sekretar i član Predsedništva DS i predsednik opštine Novi Beograd,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.