Hakovani Fejsbuk nalozi pet miliona Evropaljana

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakovani Fejsbuk nalozi pet miliona Evropaljana

Nedavni hakerski napad na društvenu mrežu Fejsbuk pogodio je pet miliona Evropljana od 50 miliona naloga ukupno pogođenih, rekla je za Frans pres evropska komesarka za pravosuđe Vera Jurova.

Kompanija Fejsbuk je navela da je preduzela mere za otklanjanje bezbednosnog problema i da je obavestila nadležne organe.

Prema osnivaču i direktoru >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Fejsbuka Marku Zakerbergu, hakeri su uspeli da dođu do informacija koji su sadržani u profilima korisnika.

"Znaću više za nekoliko sati ili nekoliko dana, ali prema onome što znamo pet miliona Evropljana je pogođeno među 50 miliona pogođenih profila, što je neverovatan broj", rekla je Jurova na evropskom sastanku u Luksemburgu.

Ovaj hakerski napad velikih razmera ponovo je podstakao kritike te drušvene mreže, već ozbiljno poljuljane raznim skandalima, pogotovo oko zaštite ličnih podataka.

Jurova je rekla da uprava Fejsbuka treba da zna da li kontroliše situaciju.

Ona je dodala da veličina čini Fejsbuk teškim za upravljanje, ali da mora to da uradi zato što skuplja podatke i zarađuje ogroman novac koristeći naš privatni život kao robu.

Jurova je rekla da brzo otkrivanje novog hakerskog napada od strane Fejsbuka pokazuje da deluju nova evropska pravila o zaštiti podataka koja su stupila na snagu ove godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.