HIT: Jedan je od osnivača INSTAGRAMA, a danas ga i ne koristi - da li je razlog SUKOB sa Zakerbergom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Jedan je od osnivača INSTAGRAMA, a danas ga i ne koristi - da li je razlog SUKOB sa Zakerbergom?

Nema slike u poslednjih 18 meseci...

Suosnivač Instagrama Kevin Sistrom izbrisao je sve fotografije koje je postavio tokom proteklih 18 meseci. Njegov poslednji post datira iz maja 2018. godine gde je s ćerkom Frejom u San Francisku.

Digitalna arhiva "Wayback Machine" pokazuje kako je Sistrom od tada postavio 14 fotografija, ali su one nestale. Među njima su one s događaja koje je organizovao Instagram, a on je bio jedan od govornika, njegova izjava o odlasku s >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fejsbuka zajedno s partnerom Majkom Krigerom te objava da Adam Moseri postaje direktor Instagrama.

Na poslednjoj fotografiji koju je objavio pa izbrisao stoji pored malog aviona.

"Business Insider" analizarao je i Instagram naloge članova njegove porodice. Poslednja fotografija na profilu njegovog psa Doli objavljena je u augustu 2018. godine. Njegova supruga Nikol više koristi Tviter, a na Instagramu je njegovu fotografiju objavila poslednji put u maju 2017. godine.

Razlog zbog kojeg je odsutan s platforme nije poznat. "Business Insider" podseća kako njegov izlazak iz Instagrama nije bio prijateljski. Sistrom i Kriger su prodali Instagram Fejsbuku za milijardu dolara 2012. godine, kada je u njemu radilo samo 11 osoba.

Sistrom je bio CEO Instagrama šest godina, ali obojica su najavili odlazak s funkcija u septembru prošle godine navodeći u izjavi kako uzimaju slobodno vreme da ponovo istraže znatiželju i kreativnost. Do ovoga je navodno došlo nakon velikih tenzija između osnivača Instagrama i Fejsbuka Marka Zakerberga zbog smera kojim će ići ova aplikacija.

Poslednje informacije o Sistromu su bile da je učestvovao iznosom od 30 miliona dolara u kreiranju softvera pod nazivom "Pitch", ali još nije poznato koji je njegov sledeći poduhvat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.