HDZ osudio Marušićev govor mržnje

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HDZ osudio Marušićev govor mržnje

Zagreb -- HDZ poručuje da stavovi člana splitskog HDZ-a i bivšeg gradskog odbornika Hrvoja Marušića koje je izneo na svom privatnom Fejsbuk profilu nisu stavovi stranke.

Stranka je osudila njegov govor mržnje.

"Stavovi, koje je Hrvoje Marušić izneo na svom privatnom Fejsbuk profilu nisu stavovi HDZ", navodi se na HDZ-ovom Tviteru, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hina.

HDZ je, kako se navodi, najoštrije osudio taj i svaki drugi govor mržnje, kao i pozive na bilo kakvo nasilje.

Splitska policija sprovodi kriminalističko istraživanje u slučaju u kojem je njima, ali i Državnom tužilaštvu, Inicijativa Mladih za ljudska prava iz Zagreba dostavila zahtev za postupanjem protiv Hrvoja Marušića koji je na Fejsbuk stranici Inicijative, u sklopu njihove kampanje #ISPRIKA u vezi s "Olujom", pozvao na streljanje aktivista za ljudska prava.

Kako je saopštila Inicijativa, Hrvoje Marušić je putem svog Fejsbuk profila napisao komentare "Stoko yugokomunistička, treba vas sudit i streljat !" i "Stoko yugokomunistička, nakon pet godina rata i agresije na RH vi pišete ovakve gadarije..... Da smo demokratska država sudili bi vam za veleizdaju i streljali bi vas. A verovatno i hoće uskoro!`".

Sporni komentari upućeni su na sadržaje koje Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje u sklopu kampanje #ISPRIKA kojom s podrškom više od 500 građana traži od hrvatske Vlade da uputi izvinjenje svim žrtvama i porodicama žrtava,kako navode, ratnih zločina i kršenja ljudskih prava koji su se počinjeni za vreme i neposredno nakon vojno-policijske operacije Oluja", prenosi Hina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GOVOR MRŽNJE U SPLITU HDZ osudio Marušićev poziv na streljanje aktivista za ljudska prava

Izvor: Blic, 01.Avg.2017

Hrvatska demokratska zajednica je večeras poručila da stavovi člana splitskog HDZ-a i bivšeg gradskog odbornika Hrvoja Marušića koje je izneo na svom privatnom Fejsbuk profilu nisu stavovi stranke, osudivši njegov govor mržžnje..."Stavovi, koje je Hrvoje Marušić izneo na svom privatnom Fejsbuk...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.