Gugl+ će tražiti korišćenje pravih imena (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl+ će tražiti korišćenje pravih imena (VIDEO)

Nova društvena mreža Gugl+ zahtijevat će korišćenje pravog imena od svojih korisnika, ili će im u protivnom suspendovati profil.

Kompanija Gugl nedavno je pokrenula svoju društvenu mrežu Gugl+ kao odgovor na Fejsbuk.

Gugl je najavio da u slučaju da otkrije korišćenje lažnog imena, pružiće rok od četiri dana da se sporni podaci isprave, ali ako se ne udovolji zahtevima profil će biti izbrisan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Saurab Šarma, menadžer Gugl+ tima, najavio je ovu odluku u videu stavljenom na JuTjubu i Gugl+.

Kompanija je ovu odluku objasnila pokušajem da povezivanje ljudi preko interneta treba da bude kao i u stvarnom svetu, tako da oni koji se prijavljuju za Gugl+ treba da koriste svoje pravo ime.

Google plus i Fejsbuk ratuju!

"Angry birds" stižu na "Gugl plus"

Kontroverzna igrica: Virtuelno uzgajanje marihuane

Nova regulativa označena je kao nadogradnja sprečavanja potencijalnih zloupotreba imena.

U prošlosti, ova kompanija suspendovala je profile za koje su ustvrdili da ne predstavljaju prave identitete, da bi kasnije dozvoljavala žalbe. Od sada žalbe neće biti dozvoljene.

"Ako pronađemo profile koji ne ispunjavaju naše zatheve, pružićemo im period od četiri dana da preprave profil prije nego preduzmemo daljne akcije", izjavio je Šarma.



"Preduzimanje daljnih akcija znači da je vaš profil zatvoren, ali će vam biti dozvoljeno da 'preuzmete sav svoj sadržaj, iako vam je profil suspendovan
'", dodao je menadžer Gugl+ tima.

Ova odluka razljutila je određeni deo korisnika ove društvene mreže koji žele da koriste pseudonime umesto svog pravog imena iz različitih razloga, uglavnom zbog sigurnosti.

(sarajevo-x)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.