Grupe Van Gogh i Generacija 5 na Moto vikendu u Trebinju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2021, 17:42

Grupe Van Gogh i Generacija 5 na Moto vikendu u Trebinju

Beogradske rok grupe Van Gogh i Generacija 5 biće zvezde 21. festivala Moto vikend u Trebinju, koji će se održati sutra i u subotu, najavili su organizatori.

Van Gogh će nastupiti na pozornici ovog grada Republike Srpske sutradan veče, što će im biti prvi uživo koncert od izbijanja pandemije, nakon 15 meseci pauze, pri čemu su veoma uzbuđeni i srećni, kako su izjavili u kratkom video obraćanju svojim fanovima na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Facebook stranici.

"Ljudi, voli vas Van Gogh! Dođite da zajedno skačemo u Trebinju - Moto vikend, Van Gogh i vi", poručio je popularni frontmen benda Zvonimir Đukić Đule i dodao napismeno na FB strani benda – "Ljudi, konačno, rokenrol uzivo".

Uz harizmatičnog pevača, gitaristu i autora svih tekstova grupe, sviraće i bubnjar Srboljub Radivojević Srba kao i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga.

Tokom pandemije grupa Van Gogh koja slavi 35. rođendan, imala je najzapaženiju i najoriginalniju onlajn kampanju kada su putem društvenim mrežama održali maratonski koncert od 12 sati i druženje sa fanovima iz svog muzičkog studija, uz prethodni celovečernji nastup i presek najvećih hitova benda.

Snimili su i video spot za pesmu "Više te ne volim k'o pre", sa poslednjeg 10. albuma "More bez obala" (2019), koji je nedavno izašao kao luksuzno reizdanje na kome se nalaze tekstovi pesama i do sada neobjavljene fotografije.

Sa tog albuma dostupnog u specijalnom pakovanju, publika je mogla da se podseti svih ekranizovanih hitova u vidu spotova – "Emotivno miniran", "Možda baš sad", "Gotovo je sve" i lirik video klipa "Za suze nema vremena".

Uskoro ih očekuje snimanje najnovjeg spota za numeru "Kakvo divno veče" sa tog materijala, koji se već pojavio kao radio singl.

Predgrupa Van Gogh-u će biti bend Paranoid iz Rudog, dok će u subotu nastupiti legendarni rok sastav Generacija 5, kome će to biti povratak na scenu nakon duže vreme odsustva sa koncertnih aktivnosti.

Kroz taj bend koji je osnovan davne 1977. godine, prošli su istaknuti pevači - Đorđe David i Dejan Najdanović Najda, kasnije poznat i kao pevač grupe Smak.

Generaciji 5 je u subotu predgrupa sastav Krugovi u žitu iz Trebinja.

Festival Moto vikend održava se već 21. vikend kao smotra rokenrola i motora, a taj drugi dan će biti i u znaku Moto igara u kampu.

Manifestacija se realizuje uz podršku Grada Trebinja, Turističke organizacije grada i Moto kluba TNT.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Van Gogh i Generacija 5 na Moto vikendu u Trebinju

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2021

Beogradske rok grupe Van Gogh i Generacija 5 biće zvezde 21. festivala Moto vikend u Trebinju, koji će se održati sutra i u subotu, najavili su organizatori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.