Govori srpski da te ceo svet razume

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govori srpski da te ceo svet razume

Jezik je živa stvar. Menja se u skladu s vremenom u kojem živimo. S obzirom na to da smo zbog svega zapostavili svoju pismenost, ne dozvolimo da ga nepismena većina menja i prilagođava svom neobrazovanju - poruka je grupe na „Fejsbuku“ koja je posvećena srpskom jeziku a zove se „Pravopis, pravopisne greške i jezičke nedoumice“.

 “Pokušajmo da ga negujemo, bar što se pravilnosti tiče. Pozivam ljude, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da ovde ukažu na jezičke nepravilnosti koje često uočavaju, kao i zanimljiva pravila na koja većina ne obraća pažnju“ - piše na Fejsu osnivač ove grupe Nataša Lasković.

Članovi grupe su veoma aktivni, ima ih oko šest hiljada i oni svakodnevno diskutuju o jezičkim nedoumicama, a istovremeno obogaćuju galeriju slika koje svedoče o pismenosti autora raznoraznih poruka i natpisa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.