Google+

Izvor: ITsvet.com, 01.Jul.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google+

Kompanija Google je predstavila društvenu mrežu koja je konkurent Facebook-u i koja nosi naziv Google+ a njen izgled i funkcije podsećaju na Facebook. Konkurencija između dve kompanije sve je veća a predstavljanjem ovog servisa Google je napravio direktan korak na tržište Facebook-a. Među osnovnim potrebama jeste i ona da se povezujemo sa drugima, navodi Vic Gundotra, potpredsednik Google-ovog inženjerskog odeljenja. On navodi da se u današnje vreme povezivanje ljudi uglavnom dešava online, ali da se suština interakcije u realnom vremenu lagano gubi te da Google želi da to spreči. Google-ov novi servis omogućava postovanje update statusa, razmenu linkova i upload fotografija.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

LaCie hibridni cloud servis

Izvor: ITsvet.com, 02.Jul.2011, 09:25

Kompanija LaCie je najavila hibridni proizvod za skladištenje koji kombinuje desktop hard drive sa cloud skladišnim servisom. Novi proizvod nosi naziv CloudBox i automatski skladišti kopiju podataka lokalno na ono što je u suštini NAS uređaj i zatim na bezbedan način kopira te podatke na online...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.