Google i Facebook žrtve višemilionske prevare

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google i Facebook žrtve višemilionske prevare

Google i Facebook potvrdili su da su postali žrtve navodne prevare u iznosu od oko 100 miliona dolara.

U martu je objavljeno da je jedan Litvanac optužen u slučaju prevare "dve internet kompanije sa sedištem u SAD" koje tada nisu imenovane, izveštava BBC.

Ove dve kompanije su navodno na prevaru prebacile više od 100 miliona dolara na bankovne račune navodnog prevaranta.

Fortune je 27. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << objavio da su žrtve Facebook i Google.

Muškarac koji je optužen da stoji iza prevare, Evaldas Rimasauskas (48), pretvarao se da je kompanija sa sedištem u Aziji i varao je kompanije najranije od 2013. do 2015. godine.

"Lažni mejilovi slati su zaposlenima i agentima prevarenih kompanija, koji su redovno obavljali multimilionske transakcije s ovom azijskom kompanijom", saopštilo je u martu američko ministarstvo pravosuđa.

Kako se navodi, ovi mejlovi su dolazili od navodnih radnika firme sa sedištem u Aziji, sa mejl adresa koje su dizajnirane da izgledaju kao da dolaze od kompanije.

Ministarstvo je optužilo Rimasauskasa za lažiranje faktura, ugovora i pisama "koji su lažno izgledali kao da su ih pripremili i potpisali zaposleni i agenti prevarenih kompanija".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Google i Facebook prevareni za 100 miliona dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2017

PALO ALTO - Google i Facebook potvrdili su da su postali žrtve navodne prevare u iznosu od oko 100 miliona dolara...U martu je objavljeno da je jedan Litvanac optužen u slučaju prevare "dvije internet kompanije sa sjedištem u SAD-u" koje tada nisu imenovane, izvještava BBC...Ove dvije kompanije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.