Google i Facebook optičkim pod Pacifikom povezuju LA i Hongkong

Izvor: B92, 16.Okt.2016, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google i Facebook optičkim pod Pacifikom povezuju LA i Hongkong

I Facebook i Google su blokirani u kopnenom delu Kine, ali sada ulažu novac u povezivanje Los Anđelesa i Hongkonga, zasebnu kinesku teritoriju na kojoj može da se pristupi njihovim platformama i gde su u službi osnovnih internet servisa u Aziji.

Facebook i Google će do Kine ispod Pacifika provući skoro 13.000 kilometara dugačak kabal kako bi obezbedili super brzi prenos podataka.

Umesto da se oslanjaju na telekom kompanije koje bi pružile neophodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukturu i prenosile informacije širom sveta, tehnološke kompanije to sve češće obavljaju samostalno.

Facebook već radi na postavljanju kabla za prenos podataka u Atlantskom okeanu, a nova linija ispod Pacifika mogla bi da postane operativna 2018. godine i predstavljaće šestu podvodnu liniju u kojoj će učestvovati Google.

Najnoviji projekat imaće veću propusnost podataka nego svi njegovi prethodnici i imati kapacitet manevrisanja od 80 miliona istovremenih konferencijskih poziva visoke rezolucije među kontinentima.

Finansijski detalji još nisu poznati.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.