Gigant pristao da plati najveću ikad izrečenu kaznu

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigant pristao da plati najveću ikad izrečenu kaznu

Vašington -- Fejsbuk je danas pristao da plati pet milijardi dolara za poravnanje u skandalu sa Kembridž analitikom.

To je najveća kazna u vezi sa privatnošću ili bezbednošću podataka ikada izrečena bilo gde u svetu, saopštila je danas Trgovinska komisija SAD.

Osim toga, gigant društvenih mreža obavezao se da će poboljšati svoju poslovnu praksu u pogledu zaštite podataka.

Fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopštio da će taj sporazum od kompanije iziskivati "fundamentalnu promenu" načina na koji posluje jer uključuje mnogo strože procese identifikacije rizika po privatnost.

Od Fejsbuka se očekuje izveštaj o incidentu u kom su podaci 500 ili više korisnika kompromitovani, zajedno sa izveštajem o merama koje je kompanija preuzela u vezi sa time, a dokumentacija o tim pitanjima treba da bude dostavljena u roku od 30 dana.

Kompanija je takođe navela da je rešila problem sa tekućom istragom Komisije za hartije od vrednosti (SEC), prema kojoj joj je takođe nametnuta promena poslovne politike i dodatna kazna od 100 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.