Gert Filking na Fejsbuku: “Izvinjavam se Srbima”

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2012, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gert Filking na Fejsbuku: “Izvinjavam se Srbima”

Švedski voditelj i glumac Gert Filking, koji je skandaloznim izjavama uživo u radio-emisiji koju je vodio prošlog utorka izvređao Srbe nazvavši nas 'psihopatama”, retardiranim, Brejvicima, prokletim svinjama“, na svojoj Fejsbuk stranici izvinio se za ovaj nezapamćeni skandal.
Udruženja Srba u Švedskoj i naša ambasada u toj zemlji, međutim, poručuju da on to u najmanju ruku mora da uradi javno, u svojoj emisiji na stokholmskom Radiju 1.
Emisija 'Gertov svet” ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se emituje danas, a organizacije pripadnika naše dijaspore u Švedskoj najavljuju tužbu, bez obzira na to da li će Filking izreći izvinjenje u etar.
Kako list 'Press' prenosi ambasador Srbije u Švedskoj dr Dušan Crnogorčevićjuče ujutru je uputio pisma glavnom i odgovornom uredniku i direktoru kompanije u čijem je vlasništvu stanica Radio 1. U tim pismima izrazio je razočaranje, ali i iznenađenje takvim ophođenjem i optužbama protiv jednog naroda. Na osnovu njihove reakcije, ambasador će preduzeti dalje korake.
Filking je posle burnih reakcija, pre svega Srba u Švedskoj, na svojoj Fejsbuk stranici juče postavio sledeću rečenicu: 'Počinjemo nedelju tako što se Gert izvinjava svim Srbima za njegove komentare u vezi sa diskusijom o Brejviku 17. aprila“.
Izvor: vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.