Gerilci odali poslednju počast posečenom drveću na Bulevaru Nemanjića

Izvor: RadioCity.rs, 02.Dec.2020, 12:01

Gerilci odali poslednju počast posečenom drveću na Bulevaru Nemanjića

Kada smo čuli da su kedrovi koji su godinama krasili stazu na Bulevaru Nemanjića, kao i ostale Nišlije ostali smo bez teksta. Baš kao i sve Nišlije ovih dana, čuli smo da če biti seča drveća i vest da su ih isekli ostavila nas je na pola nezavršene akcije. Jedino što smo mogli da uradimo jeste da im odamo poslednju počast paleći im sveće. To smo i uradili, a ostavili smo i Nišlijama da i oni mogu da se oproste od njih – napisali su Gerilci na svom fejsbuk profilu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << /> Podsetimo i pored borbe  građana da sačuvaju drveće,  pre dva dana radnici JKP Mediana posekli su trinaest zdravih stabala, o čemu je  City radio pisao.  Ovo nije usamljeni slučaj seče drveća u Nišu.  Građani negoduju zbog posečenog drveća jer se Niš nalazi u vrhu  Srbije po zagađenosti vazduha.
Urbana gerila je grupa anonimnih aktivista, koja se spontano okupila 2015. godine i progovorila jezikom satire i parodije. U želji da ukažu na probleme običnog čoveka, stalno gerilski ratuju, kako kažu, sa Gradom, institucijama, građanima i građankama, svime što nije dobro.
Do sada su izveli niz kreativnih akcija od upisivanja mosta kod Tvrđave u Ginisovu knjigu rekorda, postavljanja javnog toaleta na otvorenom, do pecanja ribe u ulici Patrisa Lumumbe, sađenja cveća u rupi na kolovozu na uglu Vizantijskog bulevara i Naserove ulice i mnogih drugih.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.