Gasi se kompanija Cambridge Analytica

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasi se kompanija Cambridge Analytica

Kompanija Cambridge Analitics, koja se našla u centru skandala zbog korišćenja privatnih podataka desetine miliona korisnika društvene mreže Facebook, zatvara se, piše BBC.

 Ta kompanija je optužena za nepropisno korišćenje podataka u političkim kampanjama.

Podaci oko 87 miliona korisnika Facebook-a bili su nepropisno podeljeni sa konsultantima u nekim političkim kampanjama, uključujući predsedničke izbore u Americi.

U društvenoj mreži i reklamnom gigantu, kompaniji Facebook, odbili su da komentarišu ovu vest.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvara se kompanija Kembridž analitika

Izvor: Beta, 02.Maj.2018

Britanska internet analitička kompanija Kembridž analitika (Cambridge Analytica), firma koja se našla u centru skandala zbog zloupotrebe ličnih podataka korisnika Fejsbuka u političkim kampanjama, saopštila je da će proglasiti bankrot.Kompanija je optužena da je zloupotrebila lične podatke skoro...

Nastavak na Beta...

Gasi se kompanija Cambridge Analytica

Izvor: NovaEnergija.net, 03.Maj.2018, 12:35

Britanska konsultantska kompanija Cambridge Analityca, koja se našla u centru skandala zbog zloupotrebe privatnih podataka desetine miliona korisnika društvene mreže Facebook, zatvara se, piše BBC.. Ta kompanija je optužena za nepropisno korišćenje podataka u političkim kampanjama.. Podaci oko...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.