Formula za top prijatelje: Ovako Facebook određuje ko će se pojaviti

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formula za top prijatelje: Ovako Facebook određuje ko će se pojaviti

Velika enigma je na koji način se odeređuje ko će se sve pojaviti u sekciji vaših najboljih prijatelja na Facebooku.

Sada smo konačno došli do odgovora.

Ipak, nemojte pomisliti da je cura, koju ste upoznali ovog vikenda, među "top" prijateljima na Facebooku samo zato što vas uhodi. Dvanaest faktora određuje ko se može pojaviti u ovoj sekciji. Facebook uzima u obzir interakcije sa određenim ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zaključujući po pregledima profila, zajedničkom aktivnovšću, tagovanim fotografijama, objavama na zidu, lajkovima, komentarima, pregledanim slikama, privatnim porukama, dostupnim prijateljima, prijateljima koje ste dodali u odjeljak "bliski prijatelji" i po grupnim konverzacijama.

Ovaj kompleksni algoritam zapravo stalno rotira ljude u sekciji "top" prijatelji, tako da se tu može naći neko koga ste nedavno kontaktirali, neko ko je komentarisao istu objavu kao i vi ili jednostavno neko ko je upravo postao dostupan.

Neki korisnici su se zabrinuli kada su videli ljude koji su se pojavili u ovoj sekciji na Facebook profilu njihovih partnera. Ali nema razloga za brigu, samo zato što se bivši dečko vaše djevojke pojavljuje među "top" prijateljima, ne mora da znači da se sa njim dopisuje iza vaših leđa. Ako niste zadovoljni sa izborom najboljih prijatelja koje vam Facebook odredio, jedino što možete uraditi jeste da osvježite stranu i nadate se da će se neko važniji pojaviti u ovoj sekciji.

(NN/kurir.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.