Formirana vlada talibana i u njoj nema žena

Izvor: B92, 21.Sep.2021, 09:36

Formirana vlada talibana i u njoj nema žena

Kabul -- Talibani imenovali nove ministre i tako dovršili formiranje vlade u kojoj nema nijedne žene, izjavio je portparol talibana Zabihulah Mudžahid.

Tri nedelje posle preuzimanja vlasti u Avganistanu, talibani su 7. septembra imenovali deo članova vlade.

Ministarske pozicije dobile su ličnosti koje su se u proteklih 20 godina isticale u borbi protiv SAD i njihovih saveznika.

Novi premijer Hasan Akund je vodio talibansku vladu poslednjih nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihove vladavine Avganistanom.

Takođe, talibani su najavili i da će avganistanskim učenicama biti omogućeno da se što je pre moguće vrate u školu, izjavio je danas portparol talibana Zabihulah Mudžahid.

"Završavamo stvari (...) To će se dogoditi što je brže moguće", rekao je portparol.

U subotu su talibani pozvali dečake da se vrate u srednje škole, ali ne i devojčice. To je izazvalo nemir među avganistanskim stanovništvom koje strahuje od povratka talibanskog režima iz 1990-ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani imenovali preostale članove vlade, medju ministrima nema nijedne žene

Izvor: Beta, 21.Sep.2021

Talibani su danas imenovali nove ministre i tako dovršili formiranje vlade u kojoj nema nijedne žene, izjavio je portparol talibana Zabihulah Mudžahid.Tri nedelje posle preuzimanja vlasti u Avganistanu, talibani su 7. septembra imenovali deo članova vlade.Ministarske pozicije dobile su ličnosti...

Nastavak na Beta...

Vraća se Monta Elis – trenira sa Lejkersima

Izvor: B92, 21.Sep.2021

Monta Elis trenira sa Los Anđeles Lejkersima...Elis pokušava da se vrati u NBA ligu i Lejkersi su mu dali priliku da na trening kampu pokaže da li je spreman za povratak...Bek ima 35 godina i poslednji put je u NBA igrao u sezoni 2016/17...Poslednji tim za koji je igrao su Indijana Pejsersima, kada...

Nastavak na B92...

Stefan Mitrović "skinuo kletvu" – Hetafe dao gol protiv Atletika posle 10 godina

Izvor: B92, 21.Sep.2021

Posle deset godina, Hetafe je uspeo da postigne gol protiv Atletiko Madrida i to je učinio srpski fudbaler Stefan Mitrović...Kombinovao je u 45. minutu sa Nemanjom Maksimovićem koji je asistirao i Mitrović je postigao prvi gol za Hetafe protiv Atletiko Madrida još od 2011. godine...To je prvi pogodak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.