Forbs: Opra Vinfri najmoćnija slavna ličnost

Izvor: Blic, 29.Jun.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Opra Vinfri najmoćnija slavna ličnost

Američka TV voditeljka Opra Vinfri je najmoćnija poznata ličnost na svetu, procenjuje časopis Forbs, javlja BBC. Vinfri je prošle godine zaradila 315 miliona dolara. Opra Vinfri prošle godine zaradila 315 miliona dolara

TV voditeljska je "oborila” filmsku zvezdu Andželinu Žoli sa vrha Forbsove godišnje liste i glumica se sada nalazi na osamnaestom mestu.

Pevačica Bijonse je na drugom mestu, dok je filmski režiser Džejms Kameron zauzeo treće mesto zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zarade koju je postigao filmom "Avatar".

Ove godine, Forbs je kao varijablu za ulazak na listu uzeo i prisustvo poznatih na Fejsbuku i Tviteru, koja je u buduće postati još jedno merilo za sastavljanje liste najbogatijih i najpoznatijih.

Pevačica Lejdi Gaga je postigla najvišu poziciju za najkraće vreme i nalazi se na četvrtoj poziciji. Sličnu sudbinu kao Lejdi Gaga deli Bijonse, a njena zarada je povećana u prošlih godinu dana zbog uspešne svetske turneje.

Golfer Tajger Vuds je jedina sportska ličnost koja je ušla u prvih deset na top listi Forbsa.

Britni Spirs je na šestom mestu, a odmah iza nje nalazi se irska grupa U2.

Sandra Bulok, koja je ove godine dobila Oskara za najbolju glumicu skočila je sa 92. na osmo mesto na listi najbogatijih i najpoznatijih.

Glumac Džoni Dep se vratio u velikom stilu našavši se na devetom mestu. U top deset nalazi se i Madona koja je sa trećeg spala na deseto mesto. Muzički producent Sajmon Kovel se popeo sa 14. na jedanesto mesto.

Pri kraju liste je ruska teniserka Marija Šarapova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.