Filmska tajna zadovoljstva za kišni dan

Izvor: Domino Magazin, 22.Jun.2010, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska tajna zadovoljstva za kišni dan

Predlažemo vam nekoliko 'dragulja' svetske kinematografije da vas razgale po ovom kišnom danu

Zar prosto ne poželite da kada je ovakav tmurni kišni dan, da se ušuškate u krevet i ne izlazite iz kuće. Ako možete da priuštite sebi taj luksuz, preporučujemo par filmova koji će vas sigurno razgaliti. Ali – pazite, ovo su filmovi koje gledate kada ste sami i za koje nikada nikome ne biste javno priznali da vam se sviđaju, zato što ste neviđeno kul, ali u pitanju su dragulji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << može se reći poseban žanr kinematografije koji bi Amerikanci nazvali “guilty pleasures” (tajni užitak).

1.“Pravna plavuša” (Legally Blonde) je film Roberta Luketića iz 2001. godine, i bez premca je na prvom mestu žanra tajnih užitaka. Ako ga niste odgledali, što je teško za poverovati, glavna junakinja je El Vuds (Riz Viderspun), luckasta, razmažena, plavušica iz Los Anđelesa koja je da bi zadržala svog dečka, odlučila da upiše prestižni pravni fakultet na Harvardu. Ne samo da naša junakinja uspeva da upiše fakultet, već zahvaljujući svom izvanrednom poznavanju kozmetičkih postupaka trijumfuje i rešava na sudu izuzetno težak slučaj ubistva. I da, podrazumeva se da nalazi ljubav svog života. Povrh svega toga Riz, odnosno El, izgleda čarobno u onom klasičnom barbi pink kompletiću iz drugog nastavka, koji je postao u neku ruku zaštitni znak "Pravne plavuše". O, da, 2003. godine snimljen je i nastavak, nešto manje zabavan, ali ako volite El Vuds morate ga pogledati.

2.“Zečica na koledžu” (The House Bunny) je naš drugi izbor zato što je film zaista duhovit, a i zato što glavnu ulogu igra Ana Faris (koje se sećate iz Mrak filmova),  koju morate da volite. Glavna junakinja Šeli (Ana Faris) je Plejbojeva zečica koju na prevaru izbace iz Hefnerove vile, a ona jadna, pošto nema gde da ode, pronalazi dom u najneuglednijem sestrinstvu koledža. Bez da dalje prepričavamo, jedan od citata za pamćenje iz ove komedije je “The eyes are the nipples of the face” (prevod nije neophodan ;) ). Pored Ane Faris značajne uloge imaju i Hju Hefner lično, kao i Rumer Vilis, kćerkica akcionog junaka Brusa Vilisa i predivne Demi Mur.

3.“Bilova i Tedova sjajna avantura” (Bill and Ted's excellent adventure) - komedija koja je 1989. stavila tada mladog Kijanu Rivsa na jedno od vodećih mesta najboljih holivudskih frajera. “Bilova i Tedova sjajna avantura” je blesava, otkačena, i bezvremenska 'treš' komedija koja vam prosto priraste za srce i možete je gledati 1001 put i uvek će biti smešna. Dakle, Bil i Ted su priglupi drugari koji spremaju ispit iz istorije, ali uz pomoć čarobne telefonske govornice putuju kroz vreme i upoznaju se sa kulturama i likovima iz istorije o kojima treba da uče za školu. Kijanu Rivs prosto briljira u ulozi praznoglavog slatkiša Teda. Nažalost, snimljen je i nastavak - ali taj ne preporučujemo.

Ovo su naši predlozi a pozivamo vas da ostavite komentar i priložite vaša omiljena tajna filmska zadovoljstva

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.