Fejsbukova nova aplikacija čuva vaše fotografije od zaborava

Izvor: Svet, 17.Jun.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbukova nova aplikacija čuva vaše fotografije od zaborava

Fejsbuk je objavio novu aplikaciju – Moments (trenuci), koja je namenjena za sređivanje fotografija i pronalaženje slika koje biste inače možda ostavili na mobilnom ili u fotoaparatu.
Moments koristi tehnologiju prepoznavanja lica, pa prilikom skeniranja fotografija u vašoj galeriji na telefonu odmah vam nudi mogućnost da označite prijatelje i sortirate fotografije. Ako vaš prijatelj takođe koristi tu aplikaciju, Moments tada dobija obaveštenje da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ta slika prebacila i u njegovu sinhronizovanu kolekciju.
Aplikacija zatim stvara kolekciju slika na kojoj su i vaši tagovani prijatelji, pa vam olakšava pregled tih fotografija, pretragu kao i preimenovanje.
Na taj način Fejsbuk želi da vam omogući da bolje iskoristite baze fotografija na mobilnom, računaru ili u fotoaparatu, pogotovo ako se zna da vam često fotke ostaju negde zabačene pa ih više i ne pogledate.
Moments grupiše vaše fotografije po tome kada su snimljene i ko je sve na slikama. Ako imate mogućnost da vas i drugi taguju na fotografijama, onda računajte da će to biti moguće i na ovoj novoj aplikaciji. Odnosno, ako ne želite da vas taguju bez vašeg znanja, najbolje je isključite tu mogućnost priliko logovanja na Fejsbuk.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejsbukova nova aplikacija čuva vaše fotografije od zaborava

Izvor: Scandal.rs, 17.Jun.2015

Moments koristi tehnologiju prepoznavanja lica, pa prilikom skeniranja fotografija u vašoj galeriji na telefonu odmah vam nudi mogućnost da označite prijatelje i sortirate fotografije. Ako vaš prijatelj takođe koristi tu aplikaciju, Moments tada dobija obaveštenje da se ta slika prebacila i u njegovu...

Nastavak na Scandal.rs...

Fejs ima novu aplikaciju: Lakše deli fotke s prijateljima

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2015, 06:30

Fejsbuk je objavio novu aplikaciju "Moments" (trenuci). Ova aplikacija namenjena je sređivanju fotografija i pronalaženju fotografija koje biste inače možda ostavili na telefonu ili fotoaparatu. Upravo su fotografije jedan od najzanimljivijih sadržaja na društvenim mrežama i Fejsbuk želi da ih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.