Izvor: Svet, 15.Sep.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk želi da uvede virtuelnu realnost za telefone?

Nije tajna da je Fejsbuk zainteresovan za virtuelnu realnost. Ovo je postalo očigledno još prošle godine, kada je kompanija kupila Oculus, popularnog proizvođača kaciga za virtuelnu realnost. Međutim, izgleda da je Fejsbuk zainteresovan i za donošenje virtuelne realnosti na mobilne telefone. Wall Street Journal tvrdi da Fejsbuk razvija aplikaciju za ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << namenu.
Izveštaj WSJ tvrdi da Fejsbuk radi na samostalnoj video aplikaciji, koja će podržavati sferični video od 360 stepeni, poput onih koji su nedavno debitovali na Jutjubu. Ovo korisnicima omogućava da promene perspektivu u videu jednostavnim obrtanjem i nagibanjem telefona, kao da se nalaze na lokaciji videa. Navodi se i da će aplikacija biti kompatibilna sa iOS i Android sistemima.
Tehnički, ovo neće biti prava virtuelna realnost, ali bi mogla postojati verzija Oculus Rifta koja bi mogla podržavati mobilne uređaje. Fejsbuk je odbio da komentariše pomenute navode, a prema informacijama WSJ, aplikacija je još uvek u ranim fazama razvoja. Ovo znači da je verovatno nećemo videti u skorije vreme, a do tada pomenute informacije treba uzeti sa rezervom.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Fejsbuk želi da uvede virtuelnu realnost za telefone?

Izvor: Scandal.rs, 15.Sep.2015

Nije tajna da je Fejsbuk zainteresovan za virtuelnu realnost. Ovo je postalo očigledno još prošle godine, kada je kompanija kupila Oculus, popularnog proizvođača kaciga za virtuelnu realnost. Međutim, izgleda da je Fejsbuk zainteresovan i za donošenje virtuelne realnosti na mobilne telefone. Wall...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.