Fejsbuk venčanje od 9 miliona dolara

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk venčanje od 9 miliona dolara

Šon Parker, prvi predsednik Fejsbuka Šon Parker venčao se proteklog vikenda sa svojom devojkom, pevačicom Aleksandrom Lines, na ceremoniji koja je koštala devet miliona dolara!

Milionsko venčanje održano je u Kaliforniju, a prema pisanjima svetskih medija događaju je prisustvovalo oko 300 zvanica. Među njima su bile i brojne zvezde kao što su Sting i Ema Votson.

Kako piše magazin „People“, podijum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgrađen za tu priliku navodno je koštao 350.000 dolara, a za cvetne aranžmane izdvojeno je milion dolara. Dekoracija koju su činili vodopadi, ruševine i brojne kulise gradila se nedeljama,a samo je kamena kapija koštala 600.000 dolara.

Tridesettrogodišnji Parker ranije je izjavio da želi tematsko venčanje, po uzoru na televizijski seriju “Igre prestola”. Međutim, od te ideje je odustao, pa je goste obukao kostimografkinja Endžil Dikson, poznata po svom radu na filmu “Gospodar prstenova”. Tako su sve zvanice umesto teških oklopa i mačeva nosile moderna odela i haljine.

Parker je jedan od osnivača Napstera 1999. godine, koji je omogućio korisnicima da dele fajlove preko interneta. Ceo projekat zaustavljen je 2001. godine kada su nastupili prvi problemi oko autorskih prava. Kasnije je postao prvi predsednik Fejsbuka.

U nagrađivanoj drami “Društevna Mreža” iz 2010, koja govori o osnivanju Fejsbuka, njegov lik tumačio je Džastin Timberlejk.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.