Fejsbuk uvodi jednokratne lozinke

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk uvodi "jednokratne lozinke"

Fejsbuk uvodi novu opciju "jednokratna lozinka" koja bi trebalo da doprinese privatnosti i bezbednosti korisnika.

Kako funkcioniše? Ako želite da se ulogujete na svoj Fejsbuk profil sa javnog računara, na primer u kafiću ili biblioteci, trebalo bi da pošaljete SMS sa tekstom "otp" (one-time password). Naravno, ova opcija za sada je dostupna samo korisnicima u SAD.

U povratnoj poruci dobićete lozinku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja će važiti u sledećih 20 minuta. Da bi ova opcija bila moguća, najpre bi trebalo da na svom nalogu registrujete broj mobilnog telefona.

Očekuje se da će ova nova mogućnost svim korisnicima postati dostupna tokom sledećih par nedelja.

"Naš cilj je da korisnici budu što bezbedniji, a nova opcija bi tome trebalo da doprinese", navodi se u blogu Džejka Brila, jednog od menadžera Fejsbuka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.