Fejsbuk ugasio stotine naloga i stranica povezanih s Rusijom

Izvor: Beta, 17.Jan.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk ugasio stotine naloga i stranica povezanih s Rusijom

Fejsbuk je danas saopštio da je obrisao stotine stranica, grupa i naloga povezanih s Rusijom za koje tvrdi da su bili deo dve velike operacije dezinformisanja, u najnovijem talasu borbe s lažnim vestima.Saopšteno je da su mere preduzete pošto su otkrivene dve mreže koje su "delovale na koordinisan i neautentičan način" na Fejsbuku i Instagramu.Načelnik odseka sajberbezbednosti u Fejsbuku, Natanijel Glajher, naveo je u blogu da je jedna mreža delovala u zemljama centralne i istočne Evrope dok se druga fokusirala na Ukrajinu.Ljudi koji su vodili naloge su se predstavljali kao nezavisni izvori informacija i ostavljali poruke na temu anti-NATO osećanja i protestnih pokreta.Glajher je naveo da je jedna mreža od 364 stranice i naloga bila povezana sa zaposlenima medijskog servisa Sputnjik.Sputnjik nije komentarisao navode.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejsbuk ugasio stotine stranica povezanih s Rusijom

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2019

Fejsbuk je danas saopštio da je obrisao stotine stranica, grupa i naloga povezanih s Rusijom za koje tvrdi da su bili deo dve velike operacije dezinformisanja, u najnovijem talasu borbe s lažnim vestima...Saopšteno je da su mere preduzete pošto su otkrivene "dve mreže koje su delovale na koordinisan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.