Fejsbuk se ulizuje Rusima

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2014, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk se ulizuje Rusima

Iako Rusi ne mare baš previše za Fejsbuk, tamošnji pretraživač interneta ''Yandex'' (Jandeks) saopštio je da je sklopio ugovor upravo sa tom društvenom mrežom.

Prema dogovoru ''Jandeksu'' će ovo partnerstvo omogućiti da ima uvid u sadržaj i komentare te društvene mreže.

" 'Jandeks' će imati uvid u sadržaje korisnika 'Fejsbuka' u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Kazahstanu kao i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zemljama centralne i istočne Evrope, među kojima je i Turska", navodi se u saopštenju ruskog pretraživača.

''Jandex''je dodao da su u pitanju javni sadržaji, a ne oni koji se objavljuju privatno i među prijateljima. "Korisnici će moći da vide šta se kaže o nekim sadržajima kao što su naslovi novina ili najnoviji filmovi", dodaje ''Jandeks''.

Američka kompanija je na ovaj način dobila sjajnu priliku da se bolje pozicionira na pomenutim tržištima, na kojima još uvek nije broj jedan, što se popularnosti među društvenim mrežama tiče. Recimo u Rusiji je ''VKontakte'' mnogo popularniji, a slično je i sa zemljama u okruženju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Fejsbuk se ulizuje Rusima

Izvor: Dzungla.org, 16.Jan.2014

Iako Rusi ne mare baš previše za Fejsbuk, tamošnji pretraživač interneta “Yandex“ (Jandeks) saopštio je da je sklopio ugovor upravo sa tom društvenom mrežom.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.