Fejsbuk razotkriva oženjene ljude kojima se sviđaju prostitutke (FOTO)

Izvor: S media, 26.Jan.2013, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk razotkriva oženjene ljude kojima se sviđaju prostitutke (FOTO)

Korisnici najveće društvene mreže odlučili su da iskoriste mogućnosti novog Facebookovog Graph pretraživača kako bi ukazali na razne propuste u vezi sa zaštitom privatnosti.

Naime, na tumblru je napravljen blog koji objavljuje razne pretrage Facebooka putem Graph pretraživača. Autori bloga tvrde kako je 'sve jedna velika šala' i kako blog nema neku ozbiljnu nameru. Međutim, nekim korisnicima možda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neće biti smešno kada saznaju da njihove supruge mogu da vide njihov interes za, na primer, prostitutke.

Na blogu su vidljivi brojni neozbiljni rezultati pretraga, a pretraživanja korisnika često su i vrlo smešna. Između ostalog, moguće je doći i do podataka koji prikazuju slobodne pripadnice lepšeg pola koje žive u vašoj blizini i vole alkohol, piše Netokracija.com.

''Kao što je to uvek bio slučaj sa Fejsbukom, ovakvi podaci su oduvek bili dostupni. Samo treba znati gde i kako tražiti'', izjavio je Tom Skot, jedan od autora bloga.

(S media/Netokracija.com, Foto: Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Fejsbuk razotkriva oženjene ljude kojima se sviđaju prostitutke

Izvor: medio.rs, 26.Jan.2013

Veliki problemi Facebooka oko privatnosti korisnika već su dobro poznati, a najnoviji primer je blog napravljen na tumblru koji otkriva zanimljive i neozbiljne rezultate pretraga te društvene mreže.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.