Izvor: RTS, 10.Feb.2021, 15:48

Fejsbuk preti "onlajn huliganima"

Kompanija Fejsbuk najavila je da će gasiti naloge svima onima koji na društvenim platformama budu koristili uvredljiv rečnik prema fudbalerima.
Nekada su huligani "vladali" stadionima širom Engleske, danas su se preselili na onlajn društvene mreže.
Nekoliko fudbalera iz Premijer lige u poslednjih nekoliko sedmica dobilo je na Instagramu uvredljive poruke. Igrači su se obratili Fudbalskoj asocijaciji (FA), ona dalje vladi svoje države, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je najavila oštre finansijske kazne za društvene platforme koje ne kontrolišu sadržaj.
Kompanija Fejsbuk, pod čijom kapom funkcioniše i Instagram, najavila je da će ubuduće gasiti naloge pojedincima koji budu koristili uvredljiv jezik.
Do sada je praksa bila da nalozi sa kojih dođu "zle reči" budu banovani, odnosno privremeno onesposobljeni, ali ubuduće će kazne biti značajno strože. 
Takođe, iz kompanije podsećaju da je Fejsbuk u periodu od jula do septembra prošle godine reagovao u šest i po miliona slučajeva govora mržnje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.