Fejsbuk predviđa kada ćete raskinuti vezu

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" predviđa kada ćete raskinuti vezu

Profili na društvenoj mreži “Fejsbuk” mogu da otkriju mnogo stvari, pa i verovatnoću raskida veze sa partnerom, ustanovio je Dejvid Mekendls, stručnjak za vizualizaciju podataka i autor veb sajta Informationisbeautiful.net.

Mekendls je došao do tog zaključka obavivši analizu 10.000 profila na Fejsbuku tokom koje je na različitim profilima parova tražio znake raskida pre nego što se on desi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />On je otkrio da je verovatnoća da dođe do raskida najveća nedeljom, pred prolećni odmor, tokom božićnih praznika (osim na Božić) i tokom leta.

Jedan od signala za mogući raskid je, na primer, ukoliko osoba počne ređe da postavlja fotografije svoga partnera na "Fejsbuku".

Popularno vreme za raskide je i ono posle Dana zaljubljenih, a kada su u pitanju dani, najčešće se raskida ponedeljkom, jer tada ljudi dele sa svojim prijateljima vesti o tome šta je njihov partner radio tokom vikenda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.