Izvor: Vostok.rs, 23.Avg.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk pokrenuo cenzuru medija? - blokirana stranica Vostoka

 
Nekoliko "Fejsbuk" stranica "proruskih" medija u Srbiji je blokirano za sada iz nepoznatih razloga, a pored njih i stranica "Vostoka". Zvanično obaveštenje o blokiranju stranica nije dobio nijedan medij. 

Blokada se sastoji iz toga da se ne mogu objavljivati postovi od ponoći.

Juče je kompanija „Fejsbuk“ saopštila da je uklonila jedan broj stranica i grupa sa svoje društvene mreže, kao i na servisu „Instagram“, objašnjavajući svoje postupke činjenicom da su sa tih naloga ostvarivale „zajedničke sumnjive radnje“, pri čemu je „deo ovih aktivnosti poticao iz Irana, a deo iz Rusije“.

Kompanija navodi da „iranski“ i „ruski“ nalozi nisu bili povezani, ali da su „koristili sličnu taktiku, stvarajući mrežu naloga, koji bi dovodili druge u zabludu o tome ko su oni i šta rade“.
 
„Uklonili smo stranice, grupe i naloge koji bi mogli biti povezani sa izvorima koje je američka Vlada ranije definisala kao ruske vojne obaveštajne službe, što nema veze sa aktivnostima koje smo pronašli u Iranu“, dodala je kompanija.

Takođe, juče je zvaničnik iz "Fejsbuka" Tesa Lajons saopštila da je kompanija počela da ocenjuje svoje korisnike na osnovu toga koliko su sadržaji koje postavljaju na toj društvenoj mreži "verodostojnosti", a da se ta akcija sprovodi u sklopu borbe protiv "dezinformacija".  
Tim "Vostoka" se izvinjava svojim pratiocima na "Fejsbuku" zbog "više sile".



Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sputnjiku Srbija blokiran pristup Facebooku

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2018

BEOGRAD - Portalu Sputnjik Srbija onemogućen je pristup Facebooku saopštio je ovaj ruski medij na srpskom jeziku..."Slučajno ili ne, dan pošto je Facebook objavio da je sa svoje društvene mreže i sa servisa Instagram uklonio jedan broj stranica i grupa koje `potiču iz Irana i Rusije, Sputnjiku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.