Fejsbuk pojačao zaštitu dece

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" pojačao zaštitu dece



Čuvena društvena mreža "Fejsbuk" uvela je "alarmno dugme", kojim je pojačala je zaštitu svojih najmladjih članova u Velikoj Britaniji.


"Alarmno dugme" će se pojavljivati na stranicama njenih članova starosti od 13 do 18 godina kako bi im se omogućilo da o svakom "sumnjivom" i potencijalno opasnom kontaktu alarmiraju organizaciju za "onlajn" zaštitu dece (Ćild Exploitation and Online Protection Centre).

U britanskom "Fejsbuku" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su prihvatili da uvedu "alarmno dugme" posle višemesečnih pregovora, ali nisu objavili da li bi taj sistem mogao da bude usvojen i u drugim zemljama, objavljeno je danas na veb sajtu www.zdnet.fr.

Društvene mreže "Bebo" i "Majspejs" su već uvele tu vrstu sistema.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Putnici „Kontea": Tadiću, pomozi!

Domaće brendove još nismo zaštitili na teritoriji EU

Advokati koriste dokaze sa Tvitera i Fejsbuka

Grčka neslavni šampion po ceni goriva

Jesu li Facebook i Twitter uništili blogove?

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Facebook' uveo 'panic button' za maloletne osobe

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Jul.2010

Čuvena društvena mreža "Facebook" uvela je "panic button", kojim je pojačala je zaštitu svojih najmladjih članova u Velikoj Britaniji. "Panic button" će se pojavljivati na stranicama njenih članova starosti od 13 do 18 godina kako bi im se omogućilo da o svakom "sumnjivom" i

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.