Fejsbuk otvara u Irskoj 1.000 radnih mesta ove godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk otvara u Irskoj 1.000 radnih mesta ove godine

Fejsbuk će ove godine otvoriti 1.000 novih radnih mesta u Irskoj, najavila je glavna operativna direktorka kompanije, Šeril Sandberg, na jednoj konferenciji u Dablinu.

Nove pozicije se otvaraju u glavnom gradu Irske i okruzima Met i Kork, i to za 60 različitih odeljenja, počev od inženjeringa, bezbednosnog sektora, pravne službe, marketinga, pa do prodaje, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
S najavljenim novim zapošljavanjem, broj radnika Fejsbuka u Irskoj će se povećati sa sadašnjih 4.000 na 5.000.

Ova kompanija je u novembru objavila da je dugoročno zakupila novu lokaciju u kampusu Bank Centar, u južnom Dablinu, koji je ranije bio dom Alajd Ajriš banke.

Svih 2.000 zaposlenih u Dablinu trebalo bi da se presele do 2022. godine u zgradu na toj lokaciji, u kojoj ima mesta za 7.000 ljudi.

Sandbergova je na skupu takođe govorila o merama koje Fejsbuk preduzima kako bi se uhvatio u koštac s lažnim vestima i mešanjima u predizborne kampanje, navodeći da ovaj gigant među društevnim mrežama mora ponovo da zadobije poverenje javnosti nakon skandala sa neovlašćenim korišćenjem ličnih podataka svojih članova.

Kompanija je najavila da će povećati sredstva koja daje za dva programa onlajn bezbednost u Irskoj na 1,0 milion evra (882.000 funti).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.