Izvor: Glas javnosti, 20.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" ostvario dobit od 800 miliona dolara

SAN FRANCISKO - Internet društvena mreža "Fejsbuk" (Facebook) povećala je prošle godine dobit na 800 miliona dolara, zahvaljujući rastu broja korisnika i reklama, preneo je Rojters pozivajući se na "informisane izvore".

  Sa skoro pola milijarde korisnika, "Fejsbuk" je najveća društveno mreža na svetu, a objavljene cifre ukazuju da šest godina staro preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << privlači sve više novca. Takav rezultat očekivano će podstaći nastojanja investitora da firma iznese akcije na berzu. Kompanija, međutim, ostaje pri tome da javnu ponudu akcija nema u planu u skorije vreme.

  "Fejsbuk" je, zajedno sa prijateljima, tokom studiranja 2004. godine osnovao sada dvadesetšestogodišnji Mark Cukerberg. Firma je privatna i finansijske informacije objavljuje samo sporadično. Rojters tvrdi da su navedene cifre znatno više od procena analitičara i od podataka koje je "Fejsbuk" objavio početkom prošle godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.