Fejsbuk opasan po asmatičare

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" opasan po asmatičare

Korišćenje "Fejsbuka", najčuvenije društvene mreže na vebu, moglo bi da izazove astmatične napade kod najosetljivijih osoba, pokazali su rezultati istraživanja grupe italijanskih lekara.

Radi se o ispitivanju slučaja 18-godišnjeg astmatičnog mladića, člana "Fejsbuka", kod koga su astmatični napadi, prisutni u zimskom periodu, počeli da se javljaju i leti, objavili su danas francuski mediji.

Ustanovljeno je da je mladić primetio da je, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je raskinuo sa devojkom, izbrisan sa njene liste prijatelja na "Fejsbuku", pa je nakon toga otvorio novi profil i ponovo postao prijatelj svoje sada bivše devojke.

Tokom pregleda njene "Fejsbuk" stranice i veza koje ona održava sa prijateljima na Mreži, mladić je počeo da dobija astmatične napade.

Kraljicu na Fejsu posetilo 87.000 ljudi za par sati

Lekari su onda obavili merenje respiratornog protoka u organizmu mladića, zahvaljujući specijalnoj maski, koje je pokazalo da se on sužava prilikom svake konekcije na "Fejsbuk".

Tada su mu lekari preporučili da se više ne konektuje na tu društvenu mrežu i napadi su prestali.

Ta znači, kako ističu naučnici, da su ti napadi, verovatno, bili izazivani stresom vezanim za konekciju na "Fejsbuk".

"Fejsbuk", kao i društvene mreže uopšte, mogu da predstavljaju nov izvor psihološkog stresa i da pogoršaju stanje deprimiranih astmatičara, zaključili su lekari u specijalizovanom časopisu "Lanset".

Oni upozoravaju, da za neke od korisnika "Fejsbuka", veze ostvarene na toj mreži ponekad imaju isti uticaj kao i one iz stvarnog života i izazivaju istu količinu stresa kod ranjivijih osoba.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Fejsbuk" opasan po astmatičare

Izvor: Blic, 19.Nov.2010

Korišćenje “Fejsbuka”, najčuvenije društvene mreže na vebu, moglo bi da izazove astmatične napade kod najosetljivijih osoba, pokazali su rezultati istraživanja grupe italijanskih lekara. ..Radi se o ispitivanju slučaja 18-godišnjeg astmatičnog mladića, člana "Fejsbuka”, kod koga...

Nastavak na Blic...

“Fejsbuk” opasan po asmatičare

Izvor: Capital.ba, 19.Nov.2010

NJUJORK, Korišćenje 'Fejsbuka', najčuvenije društvene mreže na vebu, moglo bi da izazove astmatične napade kod najosjetljivijih osoba, pokazali su rezultati istraživanja grupe italijanskih ljekara. Radi se o ispitivanju slučaja 18-godišnjeg astmatičnog mladića, člana 'Fejsbuka', kod koga...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.