Fejsbuk objavio prve podatke o govoru mržnje na platformi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2020, 00:29

Fejsbuk objavio prve podatke o govoru mržnje na platformi

Kompanija Fejsbuk danas je prvi put obelodanila podatke o rasprostranjenosti govora mržnje na svojoj platformi, rekavši da je od svakih 10.000 pregleda sadržaja u trećem kvartalu, 10 do 11 uključivalo govor mržnje.

Najveća svetska kompanija za društvene medije objavila je procenu u svom tromesečnom izveštaju o moderiranju sadržaja. U izveštaju se navodi da je u trećem kvartalu preduzela mere u vezi sa 22,1 miliona pojava govora mržnje, od kojih je oko 95 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preventivno identifikovano. U prethodnom tromesečju reagovala je zbog 22,5 miliona takvih sadržaja, prenosi Rojters.

Fejsbuk definiše "preduzimanje radnji" kao uklanjanje sadržaja, pokrivanje upozorenjem, onemogućavanje naloga ili eskalaciju spoljnim agencijama.

Njegova veb lokacija za razmenu fotografija Instagram pokrenula je akciju u vezi sa 6,5 miliona sadržaja sa govorom mržnje, u odnosu na 3,2 miliona u drugom kvartalu. Oko 95 odsto je preventivno identifikovano, što je porast od 10 odsto u odnosu na prethodni kvartal.

U oktobru je Fejsbuk saopštio da ažurira svoju politiku govora mržnje zabranjujući svaki sadržaj koji negira ili iskrivljuje holokaust.

Fejsbuk je takođe naveo da je u trećem kvartalu preduzeo mere za 19,2 miliona nasilnih i grafičkih sadržaja, u poređenju sa 15 miliona u drugom. Na Instagramu je preduzeo mere u vezi sa 4,1 miliona komada nasilnog i grafičkog sadržaja, u odnosu na 3,1 milion u drugom kvartalu.

Kompanija je navela i da je preduzela mere u vezi sa 12,4 miliona dečje golotinje i sadržaja seksualne eksploatacije, u odnosu na 9,5 miliona u prethodnom kvartalu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook objavio prve podatke o govoru mržnje na platformi

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2020

Kompanija Facebook u četvrtak je prvi put objelodanila podatke o rasprostranjenosti govora mržnje na svojoj platformi, rekavši da je od svakih 10.000 pregleda sadržaja u trećem kvartalu, 10 do 11 uključivalo govor mržnje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.