Fejsbuk i MekAfi u borbi protiv piraterije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2010, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" i "MekAfi" u borbi protiv piraterije

NJUJORK - Čuveni društveni veb sajt "Fejsbuk", koji je lane bio meta više napada informatičkih pirata, sklopio je sporazum sa američkim proizvođačem antivirusnih softvera "MekAfijem" radi zaštite svojih 350 miliona korisnika.

Korisnici "Fejsbuka", zahvaljujući tom sporazumu, mogu šest meseci besplatno da koriste "MekAfijev" antivirusni softver "Internet sikjuriti" i dobijaju informacije o načinima zaštite svojih računara, prenele su agencije.

Radi se o softveru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastavljenom od sistema za zaštitu od informatičkih napada, alatke za otkrivanje i reparaciju "zlonamernih fajlova".

Posle šest meseci besplatnog korišćenja tog antivirusnog softvera, korisnici "Fejsbuka" koji žele da ga i dalje upotrebljavaju moraće da plaćaju pretplatu, ali po sniženoj ceni.

"MekAfi" je krajem decembra saopštio da se očekuje da društvene mreže, pre svega "Fejsbuk" i "Tviter", budu u 2010. godini izložene povećanom broju pokušaja piraterije, u kojima bi mogli da iskoriste poverenje stvoreno među "prijateljima" na mreži.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Fejsbuk" i "MekAfi" u borbi protiv piraterije

Izvor: S media, 05.Feb.2010

Čuveni društveni veb sajt "Fejsbuk", koji je nedavno bio meta više napada informatičkih pirata, sklopio je sporazum sa američkim proizvodjačem antivirusnih softvera "MekAfijem" radi zaštite svojih 350 miliona korisnika. ..Korisnici "Fejsbuka", zahvaljujući tom sporazumu, mogu da šest meseci...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.